Франк Лампард похвали футболистите на Евертън за вдъхновения им обрат срещу Кристъл Палас, който осигури оставането на отбора във Висшата лига. 

Карамелите губеха с 0:2 на почивката, но с 3 гола след нея стигнаха до впечатляващата победа, която удължи поне с още година 71-годишното оставане на отбора сред най-добрите на Острова. 

„Видяхме какво означава спасението за този клуб и неговите фенове при тези обстоятелства. Характерът и духът бе нещото, което помогна на Евертън да оцелее. Всички положиха огромни усилия и това е невероятна вечер за нас” коментира Лампард, който бе запитан и какво е казал на играчите си на почивката при пасив от 0:2. 

„В такъв момент трябва да действаш и може би да не показваш големи емоции. Необходимо обаче да вдъхновиш играчите и да ги накараш те да играят емоционално. Деле Али влезе и бе страхотен. Аз просто исках да видя характер от отбора. Ако не бяхме стигнали рано до първия гол, щеше да е много трудно да спечелим. След него феновете ни дадоха още енергия и това бе най-важния момент. Усетихме, че ще се случи нещо специално и това бе наистина голяма вечер в историята на Евертън” добави той. 

След края на мача част привържениците нахлуха на терена, като дори се стигна до сдърпване между един от тях и мениджъра на Палас Патрик Виейра, който обаче отказа да коментира по-сериозно случилото се.