Юрген Клоп бе избран за най-добър мениджър за сезона във Висшата лига, а освен това спечели  и наградата на името на Сър Алекс Фъргюсън като №1 за годината на Асоциацията на мениджърите. 

Под ръководството на германеца Ливърпул спечели ФА Къп и Купата на Лигата, а освен това притисна здраво Манчестър Сити за титлата, като с 92 точки остана на една от шампионите след драма в последния кръг. Отборът ще играе и финал в Шампионската лига. 

„Това е голяма чест за мен след един луд сезон. В последния кръг едва два от мачовете бяха без значение, а останалите играхме за всичко. За съжаление за нас развръзката не бе най-добрата, но вече сме го преодолели. Тази награда се дължи и на великолпения ми екип и всеки от тях знае колко ги ценя“ заяви Клоп. 

Трофеят „Сър Алекс Фъргюсън“ също е много ценен, тъй като за победителя  гласуват всички мениджъри от всички професионални дивизии. Самият шотландец обяви победителя и му връчи наградата с думите: „Това е агония, абсолютна агония….Юрген Клоп“. 

„Да бъдеш избран от колегите си е най-голямата награда, която можеш да получиш. Аз не вярвам в индивидуални награди във футбола. В този спорт най-важен е екипа и това какво можем да постигнем заедно“ добави Клоп, чийто тим играе финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид в събота.