Англия е европейски шампион по футбол, макар и при жените. За първи път в историята си Лъвиците триумфираха, след като на „Уембли” победиха Германия с 2:1 след продължения. 

През 2021-а на мъжкия тим не достигна съвсем малко, за да вдигне европейската купа, но сега съставът на Сарина Вигман го направи за първи път в историята си. 

87 192 зрители на трибуните изгледаха атрактивния финал, в който Ела Туун вкара за англичанките в 62-ата минута с отличен прехвърлящ удар. В 79-ата обаче, 8-кратните шампионки на Стария континент, които загубиха голмайстора си Александра Поп поради травма малко преди началото, изравниха чрез Лина Магул. 

Така се стигна до продълженията и 110-ата минута, когато след корнер Хлое Кели стреля, ударът бе блокиран, но топката се върна в нея и при втория си опит тя не пропусна, като по този начин осигури първото голямо отличие на Англия във футбола  от световната титла при мъжете през 1966-а. 

„Това е най-гордият ден в живота ми. Наследството на този турнир е промяна на обществото. Ние обединихме всички и доведохме хора на мачовете. Това е само началото на едно велико пътешествие” заяви капитанът Леа Уилямсън.