Нотингам взе първата си победа за сезона във Висшата лига, след като надви Уест Хям с 1:0 на своя „Сити Граунд“ в мач от 2-ия кръг. Успехът е първи за Форест в елита и от 23 години насам и дойде след отлични изяви вратаря Дийн Хендерсън и късмет. 

Новакът зарадва въодушевените си фенове с активна игра, за да вземе първите си 3 точки за кампанията. Загубата е втора поред за Чуковете, които остават без точка и без отбелязан гол, макар че имаха няколко възможности. Те пропуснаха и дузпа, а и техен гол бе отменен заради нарушение на Михаил Антонио. 

Eдно от многобройните нови попълнения на домакините Тайо Авоний реализира единственият гол, след като вкара в добавеното време на първата част. Тогава Джеси Лингард не успя да стреля добре, но топката стигна до нападателя, който не пропусна. 

След паузата на сцената излезе вратарят дошлият под наем от Ман Юнайтед Дийн Хендерсън, който направи серия спасявания. Веднага след паузата Форналс стреля в гредата, а стражът на домакините изби добавката на Соучек. 

Темпото остана високо и попадение на Бренън Джонсън за Форест бе отменено заради тънка засада. Последва греда и за Бенрама преди в 62-ата минута Маккена да играе с ръка в наказателното поле. След намесата на ВАР дузпата бе факт, но Хендерсън спаси удара по тревата на Деклан Райс. 

В последните минути удар на Курт Зума бе избит пред голлинията от Нико Уилямс и така лондончани не успяха да вземат дори точка, макар че не заслужаваха да загубят.