Мениджърът на Евертън Франк Лампард остана много доволен от победата над Уест Хям с 1:0 вчера и отчете, че Карамелите прогресират. Това бе първият успех на Сините за сезона. 

Той похвали автора на гола Нийл Мопе, но изрази задоволство и от цялостното представяне и добрата колективна работа. 

„Това е страхотен резултат за нас, предвид усилията, които полагаме. Когато работиш здраво и показваш характер е много важно да получаваш и награда за старанието си. Това е победа, която оределено заслужавахме и която ще ни донесе увереност” заяви Лампард. 

„Започнахме да поправяме някои неща по отношение на играта си. Вече сме трудни за побеждаване и не получаваме много голове. Усещането е за подобряване на атмосферата в тима, а това се вижда и в играта. Вярвам, че можем да продължим да се подобряваме и да вървим нагоре” добави той. 

„Привлякохме Нийл при нас именно с тази идея – да бележи голове. Той е доказан реализатор. По-рано през сезона опитахме да играем с фалшива деветка и търсихме различни решения, но не се получаваше. Първото докосване винаги е ключово при отбелязването на голове и той наистина притежава много добри качества, като влиянието му вече се усеща” изтъкна Лампард.