Голмайсторът на Англия Хари Кейн прие положително равенството 3:3 срещу Германия, въпреки че Трите Лъва останаха без победа в групата. 

На „Уембли” англичаните бяха изправени пред ново разочарование, губейки с 0:2, но реагираха, обърнаха до 3:2 преди лоша намеса на вратаря Ник Поуп да позволи на Кай Хаверц да направи добавка и да оформи крайния резултат в мача, който бе без значение за двата отбора. 

„Бяхме под много голямо напрежение заради последните си резултати и излязохме с усещането, че има какво да доказваме. Можем да извлечем много поуки от грешките, които допуснахме, но все пак вкарахме 3 гола и реагирахме, така че вярвам, че това ще ни донесе положителна настройка преди световното първенство” заяви Кейн, който се разписа от дузпа за 3:2. 

„Трябва да сме готови за старта на турнира, който е съвсем различен от останалите. Натискът е сериозен, но такава трябва и да е концентрацията ни и мисля, че отговорихме подобаващо. В крайна сметка мач срещу Германия на „Уембли” винаги е голям” добави той. 

„В хода на двубоя подобрихме представянето си, както правихме на последните два големи турнира. Знаем, че трябва да се подобрим, но и че нямаме много време за това. Сега се връщаме в клубовете си и можем само да се надяваме, че през ноември ще се съберем отново силни, здрави и готови за битка” каза още Кейн.