Нюкасъл ще опита да надцака Барселона за привличането на бразилския суперталант Андрей Сантош, твърди местното издание „Нордърн Ехо“. 

Счита се, че 18-годишният футболист е сериозна цел на Свраките, които го следят от известно време, но ще трябва да положат сериозни усилия да го вземат предвид конкуренцията от каталунския гранд. 

Предимството на англичаните е свързано с финансовите проблеми на Барса, които обаче не попречиха на клуба да направят серия трансфери през последните месеци,  с което си навлякоха гнева на мнозина конкуренти. 

Нюкасъл иска да спази финансовия феърплей, но има сериозни надежди, че все пак ще се пребори за Сантош, който в момента се подвизава във второто ниво на бразилския футбол, играейки за Васко да Гама. 

Тинейджърът има 8 гола на сметката си през последния сезон, но е още по-солиден като дефанзивен халф, като получава сериозни похвали за шпагатите и пресечените подавания. 

В Нюкасъл искат да привлекат серия млади футболисти, мислейки за бъдещето и са готови да инвестират сериозни суми в тези играчи, макар че засега не е ясно колко би струвал Сантош.