Сблъсъкът между Ливърпул и Уулвърхемптън за ФА Къп предизвика много полемика, а Вълците се оказаха губещи при двете ключови решения в мача, завършил 2:2.  

Първо попадение на Мохамед Салах за 2:1 бе зачетено, въпреки потенциалната засада на египтянина при подаването към него. В края пък гол на Уулвс бе отменен заради много спорна засада, която нямаше как да бъде потвърдена от ВАР. „Скай Спортс” обаче опита да обясни защо са били взети текива решения. 

При първата ситуация тълкуването е, че макар Салах да е в очевидна засада при подаването на Коуди Гакпо към него, тъй като защитикът на Вълците Тоти играе с глава, опитвайки се да пресече паса, действието му се приема за умишлено и тогава подаването към нападателя всъщност е от него, така че засада няма. 

Това разбира се е доста противоречиво и субективно тълкуване, тъй като в ситуацията спокойно може да се приеме, че Тоти няма контрол върху топката и така няма как действията му да бъдат приети за умишлени. 

При отменения гол на Вълците на Тоти лайнсменът преценява, че в началото на положението, макар подаването на  Хуан към Нунеш да е назад, бразилецът с португалски паспорт първоначално е в засада, така че сигнализира за такава. Проблемът е, че в случая камера на ВАР не е на точна позиция и не може да докаже дали има грешка и така да отмени решението на рефера. От Уулвс твърдят, че имат своя тактическа камера, която доказва, че засада няма, но това не може да им помогне и те отново са на губещата страна.