Нюкасъл се доближи до финала за „Карабао Къп“, след като надви с 1:0 Саутхемптън като гост в първи мач от полуфиналите. Реваншът е другата седмица на „Сейнт Джеймсис Парк“. 

Свраките спечелиха след попадение след почивката, но отнова имаха проблеми пред гола, като направиха серия пропуски и отново бяха на път да не успеят да се разпишат. 

Гол на Жоелинтон за тях преди паузата бе отменен заради игра с ръка, а скоро след почивката бразилецът някак си успя да пропусне от 5-6 метра и стреля над вратата, намерен от Мигел Алмирон. 

В средата на второто полувреме Светците на два пъти бяха близо до попадение, но Ник Поуп и в двата случая разочарова Че Адамс. 

Така се стигна до 73-ата минута, когато, резервата Александър Исак се измъкна по феноменален начин от Чалета-Цар до тъчлинията, влезе в наказателното поле и подаде на Жоелинтон, който този път нямаше как да сбърка. 

Само 2 минути след това късметът покри Нюкасъл, тъй като Адам Армстронг успя да изравни след разбъркване и серия рикошети, но се оказа, че има докосване до ръката на нападателя и в крайна сметка голът бе отменен след намесата на ВАР. 

Последва повишаване на емоциите и сдърпване между играчите, а в 86-ата минута Чалета-Цар събори цинично Сен-Максимен, получи втори жълт картон и бе изгонен, което означаваше край на надеждите на южняците.