Вратарят на Нюкасъл Ник Поуп бе обявен за най-добрият играч на своята позиция от  съотборника си Бруно Гимараеш, след като снощи запази 10-а поредна суха мрежа. 

Това стана при 1:0 над Саутхемптън в полуфинала за Купата на Лигата, като все пак и късметът изигра роля в мача, тъй като попадение на Адам Армстронг бе отменено за игра с ръка. 

При това положение Поуп не е получавал гол от 79 дни. На 6 ноември миналата година бе последният мач, в който бе преодолян, което направи Ромен Перо от състава на Светците в  двубоя от Висшата лига. 

Поуп може да се похвали с 901 сухи минути, като двата гола, които Нюкасъл получи от Шефилд Уензди при загубата с 1:2 бяха с Мартин Дубравка на голлинията. Защитата пред стража обаче, също трябва да бъде похвалена, защото за тези 10 срещи вратарят  трябваше да прави общо само 20 спасявания. 

Всъщност Поуп има 16 сухи мрежи във  всички турнири от началото на сезона, като в Англия само Лорънс Вигуру от Лейтън Ориент има повече – 17. 

„Искам да благодаря на Ник Поуп, защото той е брилянтен за нас. Той  е просто е най-добрият в света“ заяви Гимараеш, който бе избран за №1 в мача снощи. 

Самият вратар остана скромен. „В защита изглеждаме много солидни и момчетата работят наистина здраво за това. Имахме и късмет разбира се, защото ВАР ни помогна“ каза Поуп, който бе похвален и от  мениджъра си Еди Хау.