Евертън иска да обяви новият си мениджър до петък, но това не е ясно дали ще се случи предвид хаоса в клуба. Информациите, че клубът се продава увеличи напрежението сред феновете, но впоследствие иноформацията бе отречена. 

Английските медии съобщават, че Марсело Биелса остава приоритет за Карамелите, но се твърди, че аржентинецът има сериозни колебания дали да поеме отбора, а освен това заедно с екипа си, с който ще иска да дойде, ще струва по около 1 милион паунда на месец на собственика, което е доста голяма сума. 

Сините от Мърсисайд търсят мениджър с опит във Висшата лига, като бившият бос на Бърнли Шон Дайш, както и наскоро уволнения от Саутхемптън Ралф Хазенхютъл също са варианти. 

Шансовете дори на бившия бос Сам Алърдайс също са доста сериозни, след като специалистът си създаде репутация да спасява затънали тимове. Големия Сам водеше Евертън през 2017-18. 

Според букмейкърите добри шансове за позицията на „Гудисън Парк“ имат още Дейвид Мойс, Уейн Руни, Нуно Еспириту Санту и Дънкан Фъргюсън, но предвид ситуацията не е ясно кой ще се заеме с презвикателството да опита да вдигне отбора на крака.