Защо Ерлинг Холанд бележи по-малко голове през 2023-а година? Това се питат мнозина, след като норвежецът не успя да вкара в 4 от последните 6 мача на Ман Сити, а срещу Тотнъм миналата неделя дори не отправи нито един удар. 

Само срещу Уулвърхемптън нападателят напомни за себе си с хеттрик, а другият му гол бе срещу Тотнъм при обрата с 4:2. В официалния сайт на Висшата лига опитаха да намерят причините за спада във формата на играча, който въпреки това може да се похвали с 31 гола в 28 във всички турнири и 25 в 20 в първенството през сезона. 

Статистиката показва, че в последните мачове влиянието на Родри в средата на терена е намалено, защото съперниците на Гражданите пресират испанеца много сериозно и от това страда офанзивната игра на Небесносините. 

Като цяло подаванията към Холанд в последните мачове намаляват и това разбира се няма как да не му се отрази. Пеп Гуардиола също направи някои размествания в състава, което също оказва влияние върху нападението на отбора. 

Сега обаче Сити приема Астън Вила в неделя, а следващата сряда гостува на Арсенал в ключов сблъсък от челото, така че Холанд има възможност да покаже, че случилото се е било просто моментен спад, както в неговата форма, така и в тази на отбора.