Очакваният дебют на Айвън Тони за Англия тази седмица ще донесе на бившия му тим Питърбро още 1 милион паунда. 

Силната игра на нападателя на Брентфорд през сезона накара Гарет Саутгейт да го повика за мачовете срещу Италия и Украйна, като се очаква той да вземе участие поне в единия двубой. 

През 2020-а Пчеличките купиха играча за 6 милиона паунда от Питърбро, като в контракта бяха включени серия клаузи, които да донесат още постъпления на третодивизионния тим. 

Отборът вече получи около 2,5 милиона заради отбелязаните голове и класиранията на Брентфорд, а сега ще прибере и още около 1 милион от потенциалното първо участие на Тони с екипа на Трите Лъва. 

Миналата година нападателя бе повикат за двубоите срещу Германия и Италия от Лигата на Нациите, но не записа нито минута и пропусна и световното първенство. Сега обаче първият му мач за националния тим е съвсем близо. 

Питърбро вече получи 1 милион лири, когато лондончани влязоха във Висшата лига, а получава и по-малки суми заради брой участия и вкарани голове. Боро ще прибере и още пари при очаквана продажба на играча, който е оценяван на 50 милиона паунда, но е заплашен и от сериозно наказание заради нарушаване на правилата за залагане.