Първият мач на Англия след световното първенство е в Италия и това е добра възможност за европейските вицешампиони да се отърсят от разочарованията на последните два големи турнира, сигурен е селекционерът Гарет Саутгейт. Те не са печелили на италианска земя от 1961 насам и нямат победа над този съперник от 11 години.

"С подобни мачове могат да започват нови победни серии. Нашият отбор е успешен от доста време, така че сега е моментът да постигнем и нужното постоянство. Тук специално не сме печелили от 1961 и това е още едно историческо постижение, което искаме да запишем", заяви Саутгейт преди мача в Неапол.

Селекционерът бе на път да напусне след поражението срещу Франция на световните финали в Катар, но местната федерация го убеди да остане за още един опит да стигне до трофей. За него квалификациите за Евро 2024 са възможност за старт на чисто.

"Резултатите в миналото не са важни. Важно е да ги приемем и да започнем всичко отначало. Мисля си, че среща с Италия е възможно най-добрият начин да започнем новия цикъл", каза още Саутгейт, чийто отбор загуби от Италия на финала на Евро 2020.

Вечерта в Неапол може да бъде паметна за капитана на отбора Хари Кейн, който е равен с Уейн Рууни с по 53 гола на върха в класацията за най-добри реализатори на Англия в историята. Той вече можеше да е подобрил рекорда, ако не бе пропуснал дузпа срещу Франция.

"Сигурен съм, че Хари е безкрайно мотивиран да играе с фланелката на националния отбор", добави Саутгейт.