Символът на Тотнъм Хари Кейн бе обвинен в симулация от Джейми Карагър, заради участието си в инцидента при изгонването на Абдулай Дукуре от Евертън снощи. 

Нападателят бе бутнат в лицето от съперника и падна доста театрално, което доведе до червен картон на съперника му. Секунди преди това обаче, Кейн избута в гръб Демарай Грей, а реферът подмина положението, което доведе до по-грубата реакция на Дукуре. 

„Подобно докосване няма как да те прати на земята и аз не бих паднал. Ако го направя ще бъда разочарован от себе си и ако видя сина ми да го прави също ще му го кажа, дори и ако с това помага на отбора си да получи предимство. Иначе е ясно, че Дукуре не трябваше да прави това и Шон Дайш ще му го каже” заяви Карагър в анализа си след мача. 

Гари Невил обаче не бе напълно съгласен с него и двамата влязоха в полемика. „Не мисля, че има дебат относно червения картон. Единствено може да се спори дали Хари Кейн трябва да падне. Вероятно не, но има и момент, в който противникът засяга окото ти, което води до сериозен шок” сподели бившият играч на Манчестър Юнайтед. 

„В крайна сметка Кейн прави всичко, за да може отборът му да получи предимството в битката за топ 4. Това е част от играта, въпреки че на някои хора няма да им хареса, но във футбола само резултатите са от значение. Той може и да преиграва, но също не можеш да буташ съперник с ръка в лицето по този начин” добави той. 

Така или иначе до края на мача феновете на Евертън скандираха „измамник” всеки пък, когато Кейн играеше с топката, а в края ликуваха, защото след страхотен гол на Майкъл Кийн Карамелите докопаха скъпоценна точка в битката си за оцеляване и мачът завърши 1:1.