Арсенал не е загубил 2 точки, а е спечелил ключова такава в битката за титлата. Около това мнение бяха повечето коментари след драматичното 2:2 между Артилеристите и Ливърпул. 

Лидерът във Висшата лига водеше с 2:0 и всичко вървеше идеално за него, но домакините реагираха и след почивката като по чудо не спечелиха, след като Салах изпусна дузпа, а Рамсдейл се отчете със серия изключителни намеси. 

„Това е много добра точка за Арсенал. „Анфийлд“ е различно място и на този стадион се случват неща, които на други не стават. Тук никога не си сигурен, че ще спечелиш, дори и при аванс от 2:0. Не смятам, че Арсенал се провали, напротив, те трябва да се гордеят от себе си, особено с играта си през първото полувреме“ заяви Гари Невил. 

„Те имат още трудни мачове като Нюкасъл и Манчестър Сити и вероятно ще загубят точки, но това важи и за Сити. В крайна сметка на „Анфийлд“ се играе трудно и това може да е ключова точка за Арсенал по пътя към титлата“ заяви Гари Невил. 

„Много важен резултат за Арсенал. Те ще гостуват на Ман Сити, но според мен могат да постигнат добър резултат там. И все пак преследвачът разполага с невероятен  нападател и страхотен мениджър, така че затова може би те все още вероятно са леки фаворити“ добави Рой Кийн. 

„Ако преди мача бяха предложили точка на Арсенал, те вероятно щяха да я приемат, но когато водиш с 2:0 става различно. Видяхте разочарованието на играчите след края и затова мениджърът трябва да ги успокои и да им каже, че това е много добър  резултат. Точката може да се окаже ключова, но е факт, че битката за титлата остава отворена“ каза Джейми Карагър.