Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау заяви след мача с Лийдс (2:2), че сблъсъкът му с фен на домакините трябва да събуди тези, които отговарят за сигурността на треньорите и играчите на стадиона.

Гневен привърженик на Лийдс, който по-късно от клуба обявиха, че е арестуван и му е забранен достъпът до стадиона до живот, напусна трибуните и навлезе в техническата зона, като говори с Хау и го пипна, преди да бъде изведен.

Треньорът обяви, че е добре след инцидента, който стана в добавеното време, но уточни, че сигурността не бива да бъде "нарушавана".

"Всъщност не помня дали ме бутна или не, нямам идея. Много е странно, защото си концентриран върху мача и не очакваш това да се случи", каза мениджърът.

"Той ме предизвика, каза нещо, което не мога да повторя и бе изведен. Аз съм окей, но моменти като този те карат да мислиш за сигурността на щаба и играчите. Имаме нужда да бъдем защитени", добави Хау.

"Никой не трябва да се сблъсква с това, ние играем спорт, който обичаме и се опитваме да забавляваме страната, никой не трябва да усеща, че личната му сигурност е застрашена. Трябва да помислим върху това", каза още британецът.

Хау бе разочарован и, че отборът му не е успял да спечели срещу Лийдс.

"Беше странен мач, случиха се много неща, изпитвам особени чувства. При 1:0 за тях и дузпа се страхуващ от най-лошото, а след това като водиш, съжаляваш, че не си спечелил", коментира Хау.