Трент Александър-Арнолд може да се превърне в легенда, ако се заприлича поне малко на приличен защитник, вярват анализаторите Гари Невил и Джейми Карагър. 

Преди няколко седмици Юрген Клоп даде възможност на десния бек да играе в средата на терена, когато Ливърпул притежава топката и той се отчете с гол и 6 асистенции за тези 8 мача. 

„Той е ключова фигура за Ливърпул от 4-5 години. Способностите му с топката по отношение на атаката на отбора са безпрецедентни и аз никога не съм виждал краен бранител да има такова влияние върху даден отбор, както той“ заяви Гари Невил. 

„Просто понякога има трудности в дефанзивен план, защото е преодоляван лесно и не прави основните неща в играта особено добре във суперважните двубои. Ако поне бе приличен защитник щеше да бъде един от най-великите за всички времена на своята позиция“ добави той. 

„В момента не е част от националния отбор, защото системата на Гарет Саутгейт е различна, така че големият въпрос е как Англия ще му намери място. Клоп се справи, като го покри до някаква степен, но и Трент трябва да се подобри в дефанзивен план“ каза още Невил. 

„Не мисля, че сме говорили за друг краен защитник, както говорим  за него. Аз обаче вярвам, че той спокойно може да играе като халф за Англия и да не е в тази двойна роля, както в Ливърпул. Уменията му да центрира и да подава са фантастични, защото той дава с лекота 40-50-метрови извеждащи подавания. Ние просто не сме виждали друг като него и единственият проблем е представянето му в защита“ отчете Карагър.