Арсенал е на път да погледне към нов играч на Манчестър Сити, след като миналата година се подсили с Габриел Жезус и Олександър Зинченко и те се превърнаха в ключови фигури в опита на тима да стигне до титлата. 

Сега става въпрос за Жоао Кансело, който загуби мястото си при Гражданите и дори безцеремонно бе пратен под наем в Байерн Мюнхен, въпреки че преди това бе ключова фигура в отбора. 

Сега английските медии съобщават, че баварците не искат да купят португалеца за постоянно, но той няма бъдеще и в състава на Пеп Гуардиола, който дори е готов да свали цената му. 

Според „Football transfers“ още другата седмица се очаква Арсенал да излезе с оферта от 35 милиона паунда за играча, които вероятно няма да бъдат достатъчни, но вероятно 45 милиона биха стигнали за привличането на Кансело. 

Микел Артета търси десен краен защитник, след като през последния сезон разчиташе на Бен Уайт на тази позиция, който обаче е централен бранител. Освен това португалецът се справя отлично с изнасянето на топката и може да бъде много полезен на лондончани, както това правеше Зинченко.