Капитанът на Нюкасъл Джамал Ласелс е удрян в главата и заплашван с пистолет по време на жесток уличен бой в центъра на града. Инцидентът е от ранните часове на 20 август, като се е наложила намесата на полицията.

Ласелс се възползвал от двудневната почивка, отпусната от мениджъра Еди Хау след загубата с 0:1 от Нюкасъл. Защитникът излязъл да се забавлява заедно със своя по-малък брат, пише Бтв.

Двамата тъкмо напускали местен нощен клуб, когато мъж се доближил до 19-годишния младеж. Ласелс веднага се намесил и бутнал нападателя. Към него пък полетяла бутилка водка, която пропуснала главата му на косъм. Последвала атака от 6-8 мъже, които започнали да го удрят и ритат където сварят.

Футболистът успял да хвърли един от тях на асфалта, докато брат му кървял от лицето. Техен приятел бил изритан в главата и загубил съзнание. Появил се и пистолет, с който бандата заплашила да ликвидира противниците си.

След намесата на полицията приятелят на братята бил откаран в болница. Все още няма задържани за побоя. От Нюкасъл коментираха, че предстои вътрешно разследване.

Ласелс, който се присъедини към клуба през 2014 г., остана на пейката при поражението с 1:2 у дома срещу Ливърпул в неделя. Той има 225 мача за "свраките" и е капитан от 2016 г.