Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах е бил готов да си тръгне от отбора през лятото, но клубът не го е пуснал. Това обяви нападателят на Уест Хям Михаил Антонио. 

Както е известно от Ал-Итихад имаше сериозен интерес  към египтянина, като една оферта от 150 милиона паунда за него бе отхвърлена  и в крайна сметка нападателят остана на „Анфийлд“. 

Салах не коментира информациите по време на кратката сага, но според Антонио той е бил готов да замине за Саудитска Арабия, където е щял да получава по 100 милиона паунда на година. 

„Той не би отхвърлил подобно предложение, просто няма начин. От клуба не го пуснаха и му казаха: Няма да ходиш никъде. Трябва да отчетем, че той не създаде проблеми и не напрегна допълнително ситуацията, но аз категорично знам, че е бил готов да ти тръгне“ заяви Антонио в подкаст на Острова. 

„Какво би могъл да постигне още в Ливърпул? Направи всичко в отбора и това бе отлична възможност за него. Не мисля, че някой щеше да го обвини ако го бе направил, но просто изпълни договора си“ добави играчът на Уест Хям. 

Въпреки слуховете Салах започна силно кампанията, като записа 2 гола и 4 асистенции в първите 5 мача на Червените, които са в челото на класирането.