Брайтън безспорно се превърна в най-голямата люпилня за таланти в Англия през последните няколко години и най-шокиращото е, че разпродажбата на звездите не се отрази негативно на представянето на тима. Затова вече следим с особен интерес всяко едно движение в клуба, а последното е около японската суперзвезда - Каору Митома.

26-годишният флангови нападател пристигна на „острова“ през 2021 г. и след кратък наем в белгийския Унион се превърна в новото голямо име за Албиън. По тази причина спортният журналист Крис Уейтли твърди, че вече е договорено споразумение с мениджъра му за нов 5-годишен договор в размер на £80 хил. на седмица.

Неслучайно намигваме към боса на Челси, защото именно „сините от Стамфорд Бридж“ инвестираха най-много пари за играчи на Брайтън. През лятото за Мойзес Кайседо бяха платени умопомрачителните €116 млн., а за Роберт Санчез бяха дадени още €23 млн. Година по-рано пък Марк Кукурея смени лагера срещу €63,3 млн., което означава, че „лондончани“ са превели около €200 млн. по сметката на скромния отбор от Южния бряг.

От началото на сезон 2023/24 Каору Митома вкара 3 гола и даде още толкова асистенции във Висшата лига, за да се превърне в едно от най-ефективните леви крила в първенството.