Гарет Саутгейт се скъса да хвали Джуд Белингам, който снощи бе голямата звезда за Англия при  обрата срещу Италия с 3:1. 

Трите Лъва си осигуриха класиране за Евро 2024, а халфът на Реал Мадрид отново бе над всички, като спечели дузпата за 1:1, а след това направи страхотен пробив, който бе в основата на попадението на Маркъс Рашфорд. 

Така по всичко изглежда, че Белингам, който е ключовата фигура в Кралския клуб, вече започва да доминира и когато носи националната фланелка. 

„Неговата психика е невероятна. Да показваш такава зрялост и скромност на толкова млада възраст е изумително и ние сме  късметлии, че го имаме. Той бе катализаторат за обрата, но във всеки мач още с излизането си на терена той показва, че ще доминира“ заяви селекционерът. 

„Освен това притежава страхотна мощ в действията си, което в някои деликатни и важни ситуации помага много. Смятам обаче, че вярата и амбицията му да вдигне феновете са наистина редки качества за толкова млад футболист“ добави Саутгейт, който генерално похвали целия си отбор. 

„Бяхме невероятно единни и неуморни. Показахме характер  и след като изостанахме запазихме спокойствие и продължихме да изнасяме спокойно топката от защитата. Момчетата в нападение работеха много, а в средата на терена сме много силни физически, което отново се видя. Този отбор обаче може още много повече“.