Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви, че няма да прави никакъв компромис с формата на футболистите си на Европейското първенство през 2024, след като УЕФА определи, че разширените състави могат да бъдат от 23 играчи, предаде "Ройтерс".

Съставите бяха увеличени от 23 на 26 състезатели за предишното издание на турнира и заради пандемията от КОВИД-19. През 2021 Хари Магуайър и Джордан Хендерсън бяха част от английския тим, въпреки че се възстановяваха от контузии. Така бе и на последното Световното първенство, когато в отбора бяха вписани Кайл Уолкър, Джеймс Мадисън и Калвин Филипс, без да бъдат в оптимално състояние.

"Не можем да правим такива ходове като на последните две първенства", призна Саутгейт преди европейската квалификация срещу тима на Северна Македония.

"Размерът на състава ще ни накара да направим различни избори. Нужно е да се спрем на футболисти, които ще са във форма още да първите мачове", допълни треньорът.

"Този път физическото състояние на играчите ще бъде наистина важно и възможността им да изиграят шест-седем поредни мача. Трябва да вземем само по двама на пост, но играчи, които могат да се адаптират на различни позиции, ще ни помогнат", каза още Гарет Саутгейт.