Феновете на Съндърланд скочиха срещу шефовете, които показаха твърде голяма гостоприемност към големия местен съперник Нюкасъл. 

В събота предстои първият мач от доста време насам между големите местни съперници, като сблъсъкът е за ФА Къп и както обикновено ще бъде силно емоционален. 

Битката на Тайн и Уиър, както е известен двубоя, винаги носи много страст и това е едно от най-ожесточените противопоставяния във футбола. Феновете на домакините обаче бяха вбесени, след като стана ясно, че шефовете са украсили бар на стадиона, който ще приеме част от привържениците на опонента стрещу 600 паунда за билет, в цветовете на Нюкасъл и дори са изписали по стените някои от лозунгите на опонента. 

Социалните мрежи очаквано бяха взривени от недоволни почитатели на Черните котки, които поставиха под въпрос дали френският  собственик Кирил Луи-Драйфус осъзнава значението на този двубой. 

Шефовете побързаха да се извинят и обявиха, че става въпрос за сериозна грешка на преценката. „Извиняваме се на нашите почитатели за обоснованите им притеснения и ръководството веднага поиска обяснение защо се е стигнало дотук. Веднага бе взето решение за това помещението да бъде върнато в оригиналния му вид и искаме още веднъж да се извиним на нашите привърженици“ се казва в официалното съобщение на Съндърланд.