Мохамед Салах ще се завърне в Англия за лечение от контузията си, получена на турнира за Купата на Африка, обяви Юрген Клоп. 

Голмайсторът  на Ливърпул отпадна за следващите два мача на Фараоните, но днес ще присъства на двубоя срещу Кабо Верде, след което ще лети за Острова. 

Салах е с мускулен проблем, който обаче явно не е чак толкова сериозен и може да се завърне в Египет, ако тимът стигне до финала или дори още по-рано. 

„Говорих с него, веднага след като получи травмата и оттогава той е в контакт с лекарите на отбора. Мисля обаче, че ще се върне и ще направи възстановяването си тук“ заяви Клоп след 4:0 над Борнемут. 

„Ако Египет стигне до финала и той е здрав, вероятно ще се завърне при тях. А и защо не? Все пак това е сериозен турнир. Кот Д’Ивоар е прекрасна страна, но ние нямаме хора там, така че нека да видим, но планът е да се върне“ добави германецът. 

„Салах ще присъства на мача с Кабо Верде и след това ще пътува за Англия. След к консултации с нашия лекарски щаб и този на Ливърпул преценихме, че това е най-доброто решение, като се надяваме, че той ще бъде на линия за полуфиналите на турнира, ако стигнем до тях“ се казва в официалното съобщение на Египет.