В Ливърпул получиха лоши новини свързани със състоянието на суперзвездата Мохамед Салах, чиято контузия се оказва по-сериозна от очакваното. 

Това разкри агентът на играча, след като първоначално се разбра, че ще е аут за следващите два мача на Египет, но можеше да се завърне за потенциания полуфинал на Фараоните в турнира за Купата на Африка. 

Сега обаче става ясно, че мускулният проблем ще го извади от терените за около 3-4 седмици, така че той почти сигурно ще пропусне остатъка от континенталната надпревара. 

„Контузията на Мохамед е по-сериозна, отколкото се смяташе първоначално и той ще е аут за 21-28 дни, а не за 2 дни. Шансът му все пак да участва на турнира за Купата на Африка е да претърпи интензивна терапия в Обединеното Кралство и след това да се завърне в тима“ написа Рами Абас в „Х“. 

Червените със сигурност няма да бъдат доволни от тези новини, но ще искат техните лекари да имат последната дума относно състоянието на Салах. При всички положения обаче, едва ли ще облече отново екипа на Египет, след като битката за Африка приключва на 11 февруари.