Пеп Гуардиола отказа да обвини Ерлинг Холанд за пропуските му срещу Челси, които струваха победата на Манчестър Сити и мачът завърши 1:1. 

Норвежецът пропиля серия добри положения и подобри рекорда за сезона от коефициент за очаквани голове, но без попадение. Той имаше 9 удара и  3 големи шанса, а Родри трябваше да спасява Гражданите с късно попадение. 

„Хубаво е, че имаше 9 удара и следващия път ще вкара. Аз като футболист имах 11 гола за 11 години – по един гол на сезон, така че не съм най-подходящият човек да давам съвети на нападателите“ заяви Гуардиола. 

„Създадохме положения, той имаше своите възможности и в  следващия мач ще се разпише. Не го обвинявам. В крайна сметка това е футбол и в него играят човешки същества“ добави той. 

В края ядосаният Холанд бутна камерата, която се приближи към него, но седмицата бе трудна за него, след като загуби баба си. 

„Истината е, че през първото полувреме играхме зле. Все пак изискванията са наистина високи, защото никой няма да ни даде нищо даром. Ние сме Манчестър Сити и трябва да правим всичко сами всеки път. Подобрихме сме, но срещу Челси трябва да си на ниво през всичките 95 минути“ каза още Гуардиола.