Джим Ратклиф, един от големите акционери в английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, е преговарял лично със съсобственичката на Нюкасъл Аманда Стийвли относно евентуално привличане на спортния директор Дан Ашуърт, съобщава The Times.

Двата клуба все още не могат да стигнат до споразумение за директора на "свраките", които настояват за компенсация в размер на 15 милиона паунда. "Червените дяволи" не са готови да се разделят с такава сума и именно това е била темата на разговор между Ратклиф и Стийвли.

Срещата е била проведена през последната една седмица. Според информацията на The Times, крайно решение все още няма, но други неща дават индикация, че преговорите вървят добре за "червените дяволи". Те вече уведомиха Джон Мъртоу, че ще бъде освободен след края на сезона, с което позицията спортен директор ще бъде овакантена.

Ратклиф е споделял в миналото възхищението си към работата на Ашуърт и определи решението на Нюкасъл да го изпрати в 18-месечен отпуск като "глупаво".

"Дан Ашуърт е един от най-добрите спортни директори в света. Той е много способен човек и е заинтересован от позиция в Манчестър Юнайтед, тъй като най-големият клуб в света предлага и най-голямото предизвикателство", каза той през февруари за The Athletic.

"При нас е различно ниво и той ще бъде отлично попълнение. Той сам трябва да реши дали е готов за този скок. Говорихме с Нюкасъл и те не искат да губят Дан, но е абсурдно да изпратиш човек с неговите умения в отпуск за година и половина. Глупаво е".