Уест Хям е изправен пред трудна задача да навакса изоставането си срещу Байер Леверкузен на четвъртфиналите в Лига Европа в четвъртък. Шампионът на Германия победи лондончани с 2:0 в първи мач преди седмица и натрупа солиден аванс преди реванша на английска земя. "Чуковете" ще могат да разчитат на завърналия се след лечение на контузия Джаред Боуен.

"Беше страхотно да видя Джаред в тренировка, но сме сигурни дали ще играе. Никога не бих рискувал футболистите, ако смятам, че има шанс да се контузят отново. Всеки знае за важността на Джаред за нашия състав, но благосъстоянието на играчите винаги е на първо място. В Леверкузен достигнахме до 83-ата минута, когато ни вкараха първия гол. И на нас може да ни отнеме толкова много време да се разпишем. Просто трябва да бъдем търпеливи и да се вложим до самия край", каза мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс пред медиите в сряда.

Леверкузен е в серия от 43 мача без загуба във всички турнири през този сезон, като вече спечели първа титла в Бундеслигата.

"Фантастично е, че триумфираха на първо място. Да се надяваме, че са изпили няколко от тези големи германски бири", добави в шеговит тон Мойс.