Манчестър Юнайтед отново се изложи, след като стигна само до 1:1 срещу Бърнли в домакински двубой от 35-ия кръг на Висшата лига. 

Червените дяволи имаха доста положения, но ги пропуснаха, но и гостите се насладиха на серия възможности, така че от тази гледна точка резултатът изглежда заслужен. 

Случилото се остави Юнайтед на 6-о място, на 6 точки от Тотнъм, който на всичкото отгоре е и с два мача по-малко. Бърнли остава предпоследен с 24 и ще продължи борбата за оцеляване.  

През първото полувреме Онана спаси Юнайтед, след като съперникът имаше серия добри ситуации, от които можеше да вкара поне 1 гол. 

В началото Гарначо стреля над вратата, а след това Антъни накара Мурич да се намесва, а в 19-ата минута Фернандеш удари гредата, а Мейну прати топката встрани. Изглеждаше, че мачът върви добре за домакините. 

Постепенно обаче атаките на Бърнли станаха много опасни. Одобер стреля опасно под гредата, но Онана спаси. Фостър прати топката над целта, а в 34-ата минута пак той отклони с глава, но вратарят на домакините показа фантастичен рефлекс и изби. 

Стигна се и до 38-ата минута, в която Фостър излезе сам срещу Онана, макар и леко вдясно, но стреля в тялото и пропусна и това положение. В добавеното време Бруун-Ларсен стреля от пряк свободен удар, но не затрудни стража. 

Второто част започна с добра ситуация пред Юнайтед, след като Гарначо проби до аутлинията и върна към Антъни, който обаче стреля твърде слабо и Мурич спаси. Бразилецът определено трябваше да вкара. В 54-ата минута Гарначо не успя да намери далечния ъгъл от добра ситуация. 

Домакините все пак имаха по-добър контрол и продължаваха да натискат, за да стигнат и до пробива. В 79-ата минута Берге сбърка лековато, Антъни отне и напредна, след което реализира с удар по диагонала. 

В 86-ата минута обаче, Бърнли стигна до дузпа след глупост от Онана, след като Каземиро върна топката към него. Вратарят не се намеси по най-добрия начин, като удари с ръка в главата съперник, който бе скочил. ВАР привиха съдията на монитора и той посочи бялата точка, от която Зеки Амдуни не остави шансове на Онана и направи 1:1. 

Юнайтед се хвърли да търси победата и в добавеното време Мурич спаси опасен удар на Каземиро с глава. Последва точен удар на Амад Диало, но право в ръцете на вратаря. Бърнли обаче също бе на косъм от успеха, след като Одобер се оказа на добра позиция отляво, но Онана спаси с крак. 

Манчестър Юнайтед – Бърнли    1:1

1:0    Антъни 79
1:1    Амдуни 87 дузпа

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Каземиро, Магуайър, Дало, Мейну (65 Мактомини), Ериксен (81 Амрабат), Антъни, Фернандеш, Гарначо, Хьойлунд (65 Диало)
Бърнли: Мурич, Асиньон, О’Шей, Естев, Да Силва, Берге, Кълън, Одобер, Бруун-Ларсен (72 Гудмундсон), Фостър, Фофана (57 Амдуни)