Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се готви да сложи края на периода си в славния английски клуб, като обяви, че няма да забрави нито един от дните, в които е бил на "Анфийлд", предаде Ройтерс.

"Десетилетие в живота ти е твърде много време, но няма да забравя нито един ден от това време, защото намерих най-добрите хора и най-добрия клуб, който някога можеше да си представя", каза германецът на пресконференцията си преди мача с Уулвърхямптън. Това ще бъде неговият 491-ви и последен мач, начело на "червените".

Ще бъде емоционална раздяла между феновете на Ливърпул и човека, който помогна за трансформацията на клуба и спечели седем големи трофея, сред които Шампионската лига и шампионската титла в Англия.

Клоп обяви през януари, че това ще бъде последният му сезон в клуба, тъй като вече няма енергия.

"Беше най-интензивната седмица в живота ми, казах "довиждане" на толкова много хора. Не можем да се преструваме, че беше нормална седмица", добави мениджърът.

"Аз съм прагматичен човек, след мача с Уулвърхямптън започва ваканцията. Знаем, че всичко ще бъде различно. Никога не е хубаво да казваш "довиждане" и има тъга, но имахме страхотно време", каза още той.

Запитан за миналото си, Клоп заяви, че не съжалява за нищо, въпреки че отборът два пъти изпусна шампионската титла, като остана само на точка зад Манчестър Сити. "Абсолютно съм окей. Знам, че можеше да спечелим повече, но не мога да променя това. Да изпуснеш титлата за точка не е хубаво преживяване, но показва, че наистина си добър", сигурен е треньорът.

"Не можем да направим нищо различно или по-добро. Три пъти бяхме на финал на Шампионската лига, което е страхотно. Няма да бъда по-щастлив, ако си мисля, че е можело да направим повече. Дали някой друг щеше да се справи по-добре? Вероятно, но аз не можах. За останалото ще съдят хората, но съм сигурен, че бяхме абсолютно окей", смята Клоп.

"Хората те харесват, докато ги разочароваш, но аз не мисля, че сме ги разочаровали", добави германецът.

"Имах толкова имейли и писма през последните месеци. Ако трябва да отговоря на всички тях, ще ми отнеме време до 2028, така че се извинявам, че не мога да отговоря. При четенето на някои писма избухнах в сълзи, като осъзнах колко голяма значение има клубът за някои хора", призна Юрген Клоп.