Испанският полузащитник Тиаго Алкантара се сбогува трогателно с феновете на Ливърпул и футболния клуб. 33-годишният Тиаго, който пристигна от Байерн Мюнхен и изигра само 98 мача за Ливърпул за четири години заради серия от контузии, напуска Ливърпул след края на сезона.

"Признание и благодарност. Това са двете думи, които ми идват на ум в деня, когато трябва да се сбогувам с всички вас, червени. Благодарен съм за възможността да бъда част от този град, този клуб и тази общност.

Постоянната подкрепа, която получавах от първия ден, беше невероятна: аплодисментите на „Анфийлд“, скандиранията на феновете от трибуните... невероятно, поразително. Уникална фен база за един много уникален клуб.

Последните четири години бяха време за учене за мен и семейството ми. Някои победи, някои загуби, но без съмнение опит, променящ живота. Съотборници, треньори, персонал и клубни служители: всички вие бяхте част от това.

А за феновете нямам думи. Просто знайте, че завинаги ще имаш моята най-дълбока благодарност.

Благодаря ви, беше голяма чест. Винаги всичко най-добро, футболен клуб Ливърпул“, написа Алкантара на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).