Роберто де Дзерби се надява, че ще си намери работа в английския футболен елит и в бъдеще, след като напусна Брайтън с резултати, които го карат да се гордее. Италианският треньор изрази надеждите си, след като поражението с 0:2 от Манчестър Юнайтед вчера.

Де Дзерби пристигна в Брайтън през септември 2022-а година, заменяйки Греъм Потър. И веднага остави отпечатък в отбора, осигурявайки им най-доброто класиране в историята във Висшата лига – 6-о място, както и ги класира за участие в европейските турнири за първи път.

"Това е един тежък за приемане ден, но е и специален ден. По отношение на връзката ми с клуба, това беше едно от най-важните преживявания в живота ми", заяви 44-годишният италианец след края на мача.

Попитан какви са перспективите пред него и какви планове има в кариерата си, той отвърна: "Няма никакъв клуб около мене. Никой не е предложил нищо. Нищо няма насреща. Надявам се отново да работя във Висшата лига. Не знам къде или кога. Но беше чест да работя във Висшата лига".

"Това беше невероятен шанс. Те ми дадоха възможност да опозная този клуб, този град, тези фенове и всичко, което не мога да забравя. Няма начин да загубя любовта си, Брайтън е място, което е много, много важно за мен", завърши италианският специалист.

Брайтън завърши на 11-о място в Премиършип и се класира на 1/16-финал в турнира на УЕФА Лига Европа.