Бившият капитан на националния отбор на Англия по футбол Уейн Руни, който е новият мениджър на тима от Чемпиъншип Плимут, заяви, че чувства назначението като перфектната следващата стъпка в кариерата си.

"Бих искал да благодаря на президента на клуба и Борда за вярата, която ми показаха. Голяма възможност е да бъда част от този вълнуващ проект. Очаквам с нетърпение да помогна за изграждането на отбор от играчи, които да демонстрират експанзивен футбол. Изпитах от първа ръка колко талантливи са футболистите тук, както и невероятната атмосфера. Клубът е поел вълнуващо дългосрочно пътуване. Благодарен съм за възможността да бъда част от него", коментира Руни.

"Нямам търпение сезонът в Чемпиъншип да започне през август. Наистина съм развълнуван. Вълнувам се да започна и да се срещна с играчите, да се срещна със служителите. Очевидно ни много работа през следващия месец преди да започнем предсезонната подготовка", добави той.

"По време на процеса по обмисляне на кандидатурата му Уейн показа, че е страстен, интелигентен и знаещ кандидат за поста с амбицията да се докаже и да развие своята мениджърска кариера", каза президентът на Плимут Саймън Халет.

"Когато започнахме този процес, Уейн беше привлечен от настоящия проект и показа реален план за това как да водим футболния клуб напред. Неговите амбиции и цели съвпадат перфектно с нашите и смятаме, че той е перфектният кандидат да осигури вълнуващия и атакуващ вид футбол, който всички обичаме да виждаме. Очакваме с нетърпение още един вълнуващ сезон", заяви още Халет.