Болтън постигна изключително важна домакинска победа над Евертън с 2:0 в двубой от 27-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Рийбок Стейдиъм".

В последните няколко срещи "Тротърс" не се представяха по най-добрия начин и тимът постепенно позагуби позициите си в класирането.

Момчетата на Оуен Койл обаче напомниха за себе си в двубоя срещу "Карамелите" и напълно заслужено стигнаха до крайния успех в него.

Българското крило на тима Мартин Петров за пореден път остана на резервната скамейка за тази среща и така и не се появи в игра.

Вместо него по лявото крило действаше Матю Тейлър, който от началото на сезона демонстрира страхотно израстване в игрови план.

Иначе в самата среща единственото предимство на Болтън бе по-голямата решителност пред гола. Гостите също имаха своите шансове да отбележат попадения, но ги пропиляха.

Като цяло в големи периоди мачът бе напълно равностоен, като на моменти двата тима си разменяха инициативата в него.

Резултатът в двубоя откри английският национален защитник Гари Кейхил още в 10-ата минута. В ситуацията Стюърт Холдън центрира от пряк свободен удар, а бранителят засече топката с глава, тя рикошира в тялото на Джони Хейтинга, и влезе във вратата на гостите.

В 67-ата минута привлеченият под наем от Челси Даниел Стъридж сложи край на интригата и оформи крайното 2:0 в срещата, след като топката попадна в краката му след редица рикошети и той с плътен удар от 3-4 метра матира стража на гостите. Toва е третото попадение на младия нападател, с екипа на "Свинските крачета", който бележи по гол в последните три мача.

В крайна сметка Болтън стигна до крайния успех в мача и благодарение на трите спечелени точки е 8-и в класирането с актив от 36 пункта, докато Евертън е на 13-ата позиция с 30 точки.