Арсенал изигра луд мач и разнебити с 4:1 Кристъл Палас. Със спечелената победа артилеристите вече изостават само на пет точки от Ливърпул и заветното място в Топ 4 на Висшата лига.

Головете за Арсенал забиха Монреал (6), Елнени (10), Косиелни (13), Лаказет (22). Точен за гостите бе Лука Миливоевич (78).

Домакините решиха срещата още през първото полувреме, когато до 22-ата минута забиха четири гола в мрежата на гостите и хвърлиха в еуфория феновете си.

Така артилеристите сложиха край на негативната си серия от пет мача без победа. От своя страна Кристъл Палас тотално разочарова и с нищо не показа, че засложава да вземе нещо от тази среща.


Срещата започна лудо за Арсенал, като домакините вкараха три гола за 13-минути. Вихрено начало за артилеристите, които тотално смазаха гостите си и правеха на терена каквото си пожелаят.

В 6-ата минута Гранит Джака намери Начо Монреал, който с глава опъна мрежата за 1:0. Четири минути по-късно защитата на гостите сгреши при изнасянето на топката и позволи на Монреал да асистира на Иуоби за 2:0.

Това обаче не бе всичко и в 13-ата минута Начо Монреал пусна към Косиели и той не сгреши - 3:0. Гостите бяха в нокаут, а домакините хвърлиха в еуфория феновете си.

В 22-ата минута стана и 4:0, като Месут Йозил намери Александър Лаказет, който мушна топката във вратата на Кристъл Палас.

Още тук срещата бе решена и в следващите минути действията спокойно се пренесоха в средата на терена, без сериозни голови възможности. До края на полувремето Арсенал контролираше играта и не даде почти никакви шансове на гостите си.

Второто полувреме започна с натиск на гостите, но последователно Сако и Мартин Кели пропуснаха да вкарат почетно попадение. Постепенно Арсенал взе инициативата и играта отново се пренесе в средата на терена.

През тази втора част действията бяха доста приспивни, като двата отбора трудно достигаха до чисти голови положения.

Така се стигна до 78-ата минута, когато гостите най-сетне успяха да намалят, след като Кристиан Бентеке намери Лука Миливоевич и той прати топката в мрежата на домакините за 4:1.

В крайна сметка Арсенал си взе лесна победа и със спечелените три точки отново се доближи до място в Топ 4.

АРСЕНАЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 4:1

Голмайстори: 

1:0 - Монреал (6)
2:0 - Елнени (10)
3:0 - Косиелни (13)
4:0 Лаказет (22)
4:1 Лука Миливоевич (78)

АРСЕНАЛ: Чех, Белерин, Мустафи, Косиелни, Монреал, Елнени, Джака, Иуоби, Уилшър, Йозил, Лаказет

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Хенеси, Фосу-Менса, Кели, Томкинс, Ван Анхолт, Макартър, Миливойевич, Заха, Кабай, Сако, Бентеке