Суонси продължи със силното си представяне напоследък и показа, че победата над Ливърпул преди малко повече от седмица изобщо не е била случайна. 
 
Лебедите удариха и Арсенал с 3:1 в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига, за да постинат трета победа в 5 мача при Карлос Карвахал. С 10 точки от тези срещи те вече имат 23 и гледат към спасението. 
 
Поражението бе ужасяващо за лондончани, които играха слабо, въпреки дебюта на Хенрик Мхитарян. Освен това гостите също имаха сериозно заслуга за загубата, след като Петр Чех подпомогна уелсците сериозно, като им подари втория гол, а Монреал сбърка при третия. Така или иначе обаче, на Артилеристите липсваше настроение и с 42 точки те вече са на 8 от четворката. 

Арсен Венгер  направи една промяна в състава от мача с Челси, като пусна Аарън Рамзи на мястото на Джак Уилшър. Хенрик Мхитарян остана на пейката, където място бе заел и Оливие Жиру, който е спряган за трансфер. 

 
Домакините започнаха добре и в 7-ата минута Джордан Аю се оказа на добра позиция и стреля, но след рикошет топката премина встрани от вратата. Малко след това Алфи Моусън засече на далечната греда, но Аарън Рамзи блокира самоотвержено, а след това Чех улови. 
 
Арсенал не правеше нищо особено в предни позиции в тези минути, като в 15-ата Елнени спря с отличен шпагат Сам Клукъс, който бе на път да се измъкне на чиста позиция. По-късно и Моусън застраши вратата на съперника, като някъде около 30-ата минута лондончани се поокопитиха и както често се случва, вкараха при една от първите си по-сериозни възможности.   
 
В 33-ата минута Йозил центрира, а Начо Монреал се оказа свободен на далечната греда, където засече и я прати зад Фабиански. Почти веднага обаче, Лебедите изравниха и то напълно заслужено. Моусън изведе Клукъс, който преодоля излезлия да го пресрещне Чех, който ще трябва да почака още малко за суха мрежа №200 в кариерата си. 
 
До почивката Аю не затрудни Чех с един удар, а Джака стреля високо над вратата на домакините, като паузата дойде при равенство, което определено бе отличен резултат за Артилеристите. 
 
Гостите започнаха по-добре през второто полувреме, като овладяха топката и инициативата, но без да създават опасни ситуации. Все пак в 57-ата минута Йозил стреля право във Фабиански, след като бе намерен добре. 
 
Венгер даде дебют на Мхитарян в 61-ата минута, но точно след влизането на арменеца, Суонси вкара отново след безумно изпълнение в отбраната на гостите. Всичко започна от лош тъч на Монреал към Мустафи, който пък върна към Чех не особено добре. Вратарят окончателно завърши комедията, като не успя да изчисти и Аю вкара без проблеми. 
 
Последваха минути без гостите да стигнат до опасности, докато домакините от своя страна едва не решиха всичко, когато Нейтън Дайър стреля от външната страна на гредата в 71-ата минута. Арсенал опитваше да атакува, но му липсваше острота, креативност и прецизност. 
 
Затова и в 86-ата минута Суонси вкара трети гол и реши всичко. Този път Монреал не успя да изчисти, Аю овладя и тръгна срещу Мустафи, който изби топката, но тя попадна в Клукъс и той без да се колебае реализира за 3:1. 
 
Суонси – Арсенал 3:1
 
0:1 Монреал 33
1:1 Клукъс 34
2:1 Яю 61
3:1 Клукъс 86
 
Суонси: Фабиански, Ноутън, Ван дер Хорн, Фернандес, Моусън, Олсон, Фер, Ки, Клукъс (91 Раутлидж), Дайър (83 Каръл), Аю (90 Бони)
Арсенал: Чех, Бейерин, Кошчелни, Мустафи, Монреал, Елнени, Джака, Рамзи, Айоби (76 Жиру), Йозил (61 Мхитарян), Лаказет