Слабото представяне на Арсенал при домакинската загуба с 1:2 от Йостерсунд беше обяснено от мениджъра Арсен Венгер с "липса на концентрация и подценяване".

Лондончани бяха спечелили първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа с 3:0 като гости и очакваха протоколен реванш, но шведите върнаха два от головете си пасив през първото полувреме на "Емиратс", за да направят срещата отново интересна.

"Бяхме затруднени, защото изглеждахме незаинтересовани и не показахме необходимата концентрация. Оставяхме много пространства всеки път, когато губехме топката, а в същото време не показахме особени идеи, когато я владеехме. Все пак през второто полувреме играхме доста по-добре. Хубавото е, че свършихме достатъчно, за да се класираме напред. Това е нещото, което трябва да запомним от този мач", каза Венгер.

"Фактът, че спечелихме с 3:0 първия мач, фактът, че ни предстои голям мач в неделя, оказа влияние. Но ние не можем да си позволим да играем по този начин. Срещнахме добър съперник, а в съвременния футбол всеки може да те затрудни, ако не си на 100 процента концентриран", допълни той.