Арсенал завърши още по-силно седмицата, след като срази Уотфорд с 3:0 в мач от 30-ия кръг на първенството и така спря серията си от 3 поредни загуби във Висшата лига. 
 
След успеха над Милан в четвъртък, Артилеристите показаха отново добра игра и макар и да имаха известни проблеми, съумяха да стигнат до убедителния триумф. 
 
Пиер-Емерик Обамеянг се отчете с гол и асистенция, а Мустафи и Мхитарян също вкараха. С победата тимът на Арсен Венгер има 48 точки, но остава далеч от Топ 5. Уотфорд пък е с 36 на 10-о място. 
 
Вратарят Петр Чех обаче стана център на внимание, след като първо спаси дузпа, което определено му се случва рядко, а след това успя да запише суха мрежа №200 в кариерата си. 

Арсенал започна силно и още в 3-ата минута Обамеянг накара Карнезис да спасява удара му, но така или иначе стреля във вратаря. В 8-ата обаче, домакините поведоха. 

Йозил за пореден път достави отлична топка от свободен удар, защитата на Уотфорд не се намеси добре и Шкодран Мустафи засече с глава, при това от доста далеч, за да не остави шансове на стража на съперника. Това бе гол №1000 за Артилеристите у дома в историята на Висшата лига. Пред тях е само Манчестър Юнайтед с 1066. 
 
Уотфорд отговори и Дукуре накара Чех да се намесва, а след това Колашинац не успя да подаде точно на Обамеянг, който бе на добра позиция, но пасът бе лош и домакините пропуснаха да удвоят аванса си. 
 
Мачът обаче бе двуостър и гостите също показваха зъбите си, като в 25-ата минута Ричарлисон центрира към Перейра, който от много добра позиция прати топката над вратата и в Арсенал си отдъхнаха. 
 
Последва пропуск на Йозил, който бе изведен отлично от Елнени, но не успя да преодолее Карнезис. После пък Прьодл спря в последния момент Обамеянг, който се готвеше да стреля, а в самия край на първата част грешка на Айоби, който не успя да изчисти добре, едва не струва скъпо на Арсенал. Ричарлисон стреля с глава след центрирането, но Чех спаси и така паузата дойде при аванс за хората на Венгер. 
 
Уотфорд опита да натисне след почивката, но чисти положения липсваха. Гостите доминираха, но Арсенал бе този, който вкара за втори път. Това стана в 59-ата минута, когато Мхитарян напредна в половината на съперника и изведе Обамеянг. Нападателят показа спокойствие, преодоля вратаря и спокойно отбеляза. 
 
Почти веднага обаче, гостите спечелиха дузпа. Перейра и Мейтланд-Найлс се сблъскаха, а съдията посочи бялата точка. Чех обаче, който е известен като много слаб вратар при наказателните удари, отгатна посоката на удара на Дийни и успя да избие, запазвайки вратата си. Това бе първата му спасена дузпа с екипа на Арсенал, която дойде на 16-ия опит. 
 
Уотфорд продължи да играе добре, но пък Арсенал бе доволен от развитието на мача и в 77-ата минута окончателно си гарантира победата. Обамеянг се пребори за топката в наказателното поле и подаде на Мхитарян, който не сбърка и вкара втория си гол за тима. 
 
В края Уелбек бе близо да направи успеха още по-убедителен, но Карнезис спаси. Така или иначе обаче, Арсенал се наслади на хубав успех, който поне малко ще успокои обстановката в отбора. 
 
Арсенал – Уотфорд 3:0
 
1:0 Мустафи 8
2:0 Обамеянг 59
3:0 Мхитарян 77
 
Арсенал: Чех, Мейтланд-Найлс, Мустафи (73 Чеймбърс), Холдинг, Колашинац, Елнени, Джака, Мхитарян (78 Уилшър), Йозил, Айоби (72 Уелбек), Обамеянг
Уотфорд: Карнезис, Янмаат (80 Бритос), Прьодл, Маряпа, Холебас, Дукуре, Капу, Фемениа (67 Хюз), Перейра (67 Окака), Ричарлисон, Дийни