Германският полузащитник Месут Йозил заяви, че е бил горд да играе под ръководството на мениджъра Арсен Венгер и именно френският специалист е причината да пристигне в клуба. В петък Венгер обяви, че си тръгва след 22 години, като в този период донесе три шампионски титли на клуба и седем Купи на Англия.

Йозил се присъедини към Артилеристите през 2013-а година за сумата от 42,5 милиона паунда (60 милиона долара) и цитира именно опитният специалист като причина за развитието на качествата си.

"Той е основната причина да дойда тук. Той ме убеди и аз съм горд, че той беше моят треньор", заяви германският национал пред телевизия Скай Спортс.

"Всички в клуба имат огромно уважение към него. Той е спечелил толкова трофеи, той е развил толкова много футболисти. И неговият отбор винаги играе хубав футбол. И знаеш, че когато един играч дойде тук, той ще заиграе по-добър футбол и ще вдигне нивото", разказва още Йозил.

Германският плеймейкър от турски произход заяви също така, че Венгер като човек е прекалено честен и уважителен човек. Понякога това му играе лоша шега, пък винаги печели доверието на хората.

"На креативен футболист, какъвто съм аз, той ми даде достатъчно свобода и ми каза да си играя моята игра. Гордея се, че съм един от хората, на които той даде толкова отговорности на терена", каза още Йозил.