Арсенал постигна победа с 2:1 при визитата си на слабака Хъдърсфийлд в среща от 26-ия кръг на Висшата лига.

По този начин лондончани взеха важни три точки в актива си и тимът в момента е на 6-ата позиция в таблицата с 50 пункта.

Иуоби откри за "артилеристите" в 16-ата минута, а минута преди края на първото полувреме Лаказет удвои. За домакините почетното попадение дойде след гол на Диакаби в 94-ата минута.

Като цяло тимът на Унай Емери демонстрира прилична игра и с представянето си показа, че не бива изобщо да бъде отписван за местата в челната четворка на класирането.


Първите минути на срещата бяха доста равностойни и по нищо не личеше, че гостите могат да стигнат сравнително лесно до успеха, но в крайна сметка разлката в класите бързо си пролича.

В 16-ата минута Иуоби даде аванс на лондонския тим, след като отправи страхотен удар от воле, а топката се отклони в бранител на домакините и доста затрудни стража на опашкаря и той допусна попадение във вратата си.

През следващите минути на терена не се случи абсолютно нищо интересно и играта се пренесе около централния кръг, като гостуващият тим сякаш се опитваше да брани аванса си.

Все пак обаче в 40-ата минута Мхитарян отправи силен удар, който обаче попадна право в ръцете на противниковия вратар.

Минута преди почивката Арсенал стигна и до второ попадение чрез Лаказет, който успя да засече с едно докосване прекрасно подаване на Мейтланд-Найлс и просто добута кълбото в мрежата.

След почивката домакините се опитаха да натиснат противника и в 50-ата минута Диакаби бе близо до това да изравни.

Той отправи хубав удар от воле, който обаче бе спасен от Лено, но след това ситуацията бе същата както през първото полувреме. Пълен застой на терена без положения пред двете врати.

В минутите след 70-ата обаче стана малко по-интересно. Първоначално Хамър трябваше да спасява по страхотен начин удар на Иуоби, а малко след това и Лено се намеси отлично след опит на Диакаби да вкара топката във вратата му. 

В 80-ата минута резервата за домакините Депойтре от добра позиция прати кълбото в аут и не успя да вкара, а до самия край домакините натиснаха противника си и стигнаха до още едно положение чрез белгийския стрелец и до една ситуация с удар на Диакаби.

В крайна сметка логично се случи и Хъдърсфийлд вкара почетен гол, след като Диакаби бе точен в 94-ата минута.

Хъдърсфийлд - Арсенал 1:2
0:1 Иуоби 16
0:2 Лаказет 44 
1:2 Диакаби 94 

Хъдърсфийлд: Хамер, Йоргенсен, Шнидлер, Смит, Конголо (56 - Дурм), Бакуна, Хог, Моуи, Пънчън (66 - Депойтре), Диакаби, Качунга

Арсенал: Лено, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Мейтланд-Найлс, Гендузи, Торейра (59 - Елнени), Колашинац, Мхитарян (76 - Суарес), Иуоби (88 - Уилък), Лаказет