Аарън Рамзи се сбогува по емоционален начин с Арсенал, след  като се разплака при официалното си изпращане. Това стана след равенството срещу Брайтън. 

Уелсецът, който преминава в Ювентус от следващия сезон, бе част от Артилеристите в продължение на 11 години, като вкара победни голове във финалите за ФА Къп през 2014 и 2017. 

Той записа 228 мача, в които се отчете с 36 гола, 42 асистенции и 292 създадени положения за отбора си. Неговите съотборници му направиха шпалир, а президентът Сър Чипс Кесуик му връчи почетен плакет. 

„Очевидно съм силно развълнуван. Това бе невероятно пътуване. Тук изминаха 11 години от живота ми, които означават много за мен. Дойдох, когато бях на 17, а сега си тръгвам като мъж. Имам семейство и съм силно благодарен за получената възможност. Тук израснах и ще ми трябват няколко дни, за да преживея емоциите и да помисля за вълнуващата нова глава в кариерата ми“ заяви Рамзи. 

„Победата ни срещу Хъл за ФА Къп  е любимият ми спомен, тъй като от дълго време не бяхме печелили трофей. През онзи сезон играх много добре, но се контузих преди все пак да се върна и да вкарам победния гол в продълженията и това бе наистина страхотно“ добави той.