Валенсия - Арсенал, полуфинален мач-реванш в Лига Европа. Стадион "Местая", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Валенсия: Нето, Габриел, Гарай, Гая, Пичини, Коклен, Парехо, Солер, Гуедеш, Мина, Морено

Арсенал: Чех, Сократис, Мустафи, Косиелни, Колашинац, Мейтленд-Найлс, Гендузи, Джака, Мхитарян, Иуоби, Лаказет


Прогноза на Gol.bg:

"Артилеристите" се намират в отлична позиция за класиране на финала, след като спечелиха първата среща с комфортното 3:1. Голът на чужд терен обаче дава надежда на "прилепите", че обратът е напълно възможен.

И двата отбора имат проблеми с контузени футболисти. Домакините няма да могат да разчитат на Джофри Кондогбия и Денис Черишев, докато проблемите на островитяните са даже още по-сериозни заради травмите на Холдинг, Бейерин, Уелбек и Рамзи. За Валенсия след наказание се завръща Франсес Коклен, който е надъхан да покаже какво може срещу бившия си тим.

Почти сигурно мениджърът на англичаните Унай Емери ще заложи само на един нападател с оглед аванса от първия двубой и навярно звездата Пиер-Емерик Обамеянг ще получи почивка. 

Арсенал е истинска сила в Лига Европа, защото спечели последните си четири мача в турнира, постигайки неизменно преднина и на почивката. При последните си три визити на Валенсия обаче лондончани трябваше да преглътнат три поражения.

Надеждата за иберийците е свързана с лошото моментно състояние на Арсенал, който спечели само един от последните си пет мача във всички турнири и взе едва четири от последните си 16 визити. Все пак е за отбелязване, че момчетата на Емери знаят как да бележат и затова ние ги "класираме" на финал.


Резултат: Валенсия - Арсенал 3:2