Още по темата

 

Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че Арсенал може да изненада Ливърпул в събота, като го разполага със страхотни нападателя. Габонецът визира себе си, Александър Лаказет и Никола Пепе. "Както видяхме от миналия сезон, Ливърпул играе с трима нападатели и те играят много добре. Защо не и ние? Мисля, че можем да го направим".

"Виждам много прилики. Пепе и аз, ние сме бързи играчи като Мане и Салах, докато Лака е играч, който може да задържи топката и наистина вижда играта като Фирмино. Така че да, можем да кажем, че сме достатъчно близо", заяви Обамеянг пред "Sky Sports".

"На първо място Пепе говори френски, така че ще му бъде лесно да свикне и да играе с нас. Той започна да тренира с нас само преди няколко седмици, но е добре да бъде при нас. Започна добре. Миналият сезон беше невероятен. Той ще ни донесе скорост и отличен финал", допълни голмайсторът на Арсенал.

"Играл съм много пъти отдясно и отляво по време на кариерата си, така че съм свикнал с това. Това е малко по-различна работа. Когато си нападател, трябва да държиш топката и трябва да вкарваш голове. Когато си на фланговете, трябва да бягаш и защитаваш малко повече, отколкото ако играеш на върха на атаката. Но не е проблем", завърши Обамеянг.