Унай Емери отново обяви, че Арсенал има нужда от време и търпение, след като лондончани паднаха от Лестър с 0:2. 

Така Артилеристите изостават с 8 точки от Манчестър Сити, който е 4-и, но и с мач по-малко, и с 9 от Лестър и Челси и мястото в зона Шампионска лига изглежда, че едва ли ще бъде постигнато. 

„Нуждаем се от време и търпение. Сменихме много играчи и много от момчетата в тима са съвсем млади. Имаме амбициозни цели, но те не могат да бъдат постигнати веднага. Ще успеем с тези футболисти, които са достатъчно талантливи, но за това трябва време, както и да сме търпеливи” заяви Емери. 

„Имаме и опитни фигури, които ще ни бъдат от полза. Трябва да сме постоянни в представянето си и именно към това ще се стремим. Най-важното е да сме спокойни, но и взискателни към самите себе си, за да работим както трябва. Сега трябва да мислим просто за следващия двубой срещу Саутхемптън, който трябва да спечелим” добави той. 

„Разликата с Лестър и Челси се увеличи, което е неприятно, но трябва да се опитаме да натрупаме увереност посредством представянията си. Необходимо е да наваксаме точки доколкото можем и до края на сезона от 38 мача да бъдем по-добри” изтъкна още Емери, който обаче със сигурност е под все по-голямо напрежение.