Мениджърът на Арсенал Микел Артета не е сигурен, че голмайсторът Пиер-Емерик Обамеянг ще поднови договора си с клуба, но се надява, че това все пак ще се случи. 

Нападателят има още 18 месеца от настоящия си конкракт, но наскоро се появиха слухове, че интерес към него има от Реал Мадрид. Самият футболист обяви преди мача с Лийдс, че ще остане при лондончани, с което все пак успокои феновете. 

„Останах много доволен, когато прочетох тези негови коментари. Той е наясно със статута си в клуба и знае, че е изключително важна фигура за нас. В момента обаче сме по средата на сезона и не сме обсъждали нищо друго, като не е разговаряно за бъдещето му“ заяви Артета. 

„За мен приоритет е оставането на Оба, защото ако това се случи ще бъдем по-силни и ще имаме по-голям шанс да печелим мачове. Не мога да гарантирам обаче, че той ще преподпише. Това не е обсъждано, но все пак вярвам, че Оба е щастлив при нас, както сам каза“ добави той. 

Босът на Артилеристите обяви, че не очаква големи сделки от клуба до края на месеца, но все пак може да се наложи привличането на защитник след контузията на Калъм Чеймбърс. 

„Не мисля, че на пазара ще има нещо голямо, свързано с клуба. Очаквам големи неща от играчите, които имаме. Ако намерим някой, който може да ни бъде полезен, тогава ще обсъдим опциите. Никога не сме спирали да се оглеждаме за футболисти, които мога да ни свършат работа“ каза още Артета.