Арсенал трябва да победи задължително Челси, за да запази шансове за Топ 4. Това обяви мениджърът Микел Артета. 

Утре вечер Артилеристите гостуват на „Стамфорд Бридж” като са на 10 точки от Сините, от които загубиха в края на декември у дома. 

„Това е изключително важен мач, ако искаме да се борим за Топ 4. Предишният мач бе същият и той можеше да окаже голямо влияние, ако бяхме победили, до което бяхме близо. Сега също се нуждаем от победа” заяви испанецът, чийто тим има само един успех в последните 7 срещи от шампионата. 

„В предишия сблъсък играхме много добре в първите 30-35 минути, тъй като бяхме агресивни, атакувахме и ги поставихме под напрежение, което трябва да направим и сега. Точно така трябва да играем. Вярно е, че тогава те промениха някои неща в играта си и не реагирахме както трябва. Срещу Челси е много важно да запазиш енергията си” добави той. 

„Оттогава се случиха много неща. Изиграхме много мачове, от които взехме доста позитиви. Цялостно се промени атмосферата и отношенията ни с феновете. Нямахме късмет при резултатите и доста от тях можеха да бъдат съвсем различни” каза още Артета.