Арсенал разби Нюкасъл с 4:0 за едно полувреме в мач от 26-ия кръг на Висшата лига, но определено разликата е твърде голяма на фона на играта на Свраките, които особено до почивката играха много добре. 

Те обаче пропуснаха няколко положения и след паузата лондончани се подобриха, като два бързи гола им дадоха контрола, а в края на мача вкараха и още два пъти. 

Така тимът Микел Артета записа втора победа начело на Артилеристите, които спряха серията си от 4 поредни равенства и в 6 мача са без поражение, като имат 34 точки. Свраките остават с 31, като тяхната поредица от 4 двубоя без поражение бе спряна. 

В съставите имаше изненади, като за домакините стартираха Дани Себайос и младия Нкетиа, а Пиер-Емерик Обамеянг водеше нападението. За гостите пък започнаха новите попълнения Дани Роуз и Валентино Лазаро. 

Гостите стартираха силно в началото, като особено активен бе Ален Сен-Максимен със своята скорост. 

В 5-ата минута Жоелинтон подаде опасно на Лазаро, който стреля, но Обамеянг отклони в корнер. Последва бърз жълт картон за Джака, след като лондончани определено не бяха на ниво. 

Свраките изпълниха серия свободни удари и корнери, като при един от тях Шон Лонгстаф стреля от въздуха, а Дани Себайос отклони с  глава и едва не си отбеляза автогол, карайки Лено да спасява. 

Играта на Арсенал не вървеше и в предни позиции нищо не се случваше. В същото време Сен-Максимен продължаваше да тормози отбраната на домакините и бе най-добрият в мача. 

Артилеристите губеха лесно топката, като все пак в 30-ата минута Давид Луис получи шанс след корнер, но стреля твърде неточно. Обамеянг се справи по-добре малко след това, но Дубравка спаси комфортно удара му. 

Домакините се подобриха към края на полувремето и младокът Нкетиа също накара Дубравка да прави спасяване. Йозил също се разигра и след негово подаване Обамеянг стреля близо до целта. Пепе също бе близо, но Дубравка отрази и така паузата дойде при 0:0, като Нюкасъл определено играеше добре. 

След почивката обаче, домакините натиснаха и Нкетиа стреля в гредата, преди пробивът все пак да дойде. В 54-ата минута Пепе достави отлична топка в наказателното поле, а Обамеянг се измъкна от Лазаро и вкара след отличен удар с глава! 

Само 3 минути след това феновете на Арсенал ликуваха отново. Сака се справи лесно с Лазаро, навлезе в наказателното поле и намери Пепе, който без да се колебае направи 2:0. 

Това на практика реши крайния победител, въпреки че Кларк можеше да върне интригата в 63-ата минута, но стреля неточно. Лондончани установиха контрол върху мача, а и Нюкасъл сякаш позагуби увереност, че може да вземе нещо. 

Все пак в 75-ата минута късметът обърна гръб на Свраките, Сен-Максимен проби, премина през Бейерин и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в напречната греда! 

В края обаче, успехът на Арсенал се превърна в разгром. В 90-ата минута резервата Лаказет не успя да стреля, но топката попадна в Йозил, който вкара, а дълбоко в добавеното време Лаказет оформи крайното 4:0 след добра игра на Пепе и Уилок и удар в далечния ъгъл. 

Арсенал – Нюкасъл 4:0

1:0 Обамеянг 54
2:0 Пепе 57
3:0 Йозил 90
4:0 Лаказет 95

Арсенал: Лено, Бейерин, Давид Луис, Мустафи, Сака, Джака, Себайос (82 Торейра), Йозил (91 Уилок), Пепе, Нкетиа (85 Лаказет), Обамеянг 
Нюкасъл: Дубравка, Фернандес (75 Ричи), Кларк (83 Шер), Ласелс, Роуз, Лазаро (74 Хейдън), Лонгстаф, Бенталеб, Алмирон, Сен-Максимен, Жоелинтон