Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман се надява да спечели "най-значимата титла в кариерата си" на финала на Лига Европа. Испанците излизат утре в Лион срещу френския Олимпик Марсилия в спора за трофея. 

"Това може да стане най-значимата титла за мен и първата голяма, след като взехме Суперкупата на Испания. Имам възможност да спечелим Лига Европа и наистина много го искам. Нямам търпение срещата да започне. Фантастично е, че мачът е в Лион, което е само на 45 минути от родния ми град Макон. Семейството ми и много мои приятели ще присъстват на стадиона, от които имам страхотни спомени", каза Гризман.

Той не отдава особено значение, че на терена ще трябва да излезе срещу съотборниците си от френския национален отбор Димитри Пайе, Флориан Товен и Адил Рами, който играят в Олимпик Марсилия.

"В предишния кръг (срещу Арсенал) играх срещу Александър Лаказет, който е един от най-добрите ми приятели. Когато мачът започне, забравяш всичко. Пайе, Товен и Рами имат страхотен сезон и този двубой ще им даде възможност да влязат в историята на Марсилия и на френския футбол. Убеден съм, че те имат огромно желание за го направят", заяви нападателят.

Очакванията са финалът в Лион да бъде последният голям мач на Гризман с екипа на Атлетико, тъй като през лятото той по всяка вероятност ще смени клубната си принадлежност.

Французинът не пропусна възможността да изкаже възхищението си от работата на Диего Симеоне като наставник на испанския отбор.

"Под негово ръководство научих много. Мисля, че той е най-добрият тактик в света, особено за играта в защитен план. Показва го година след година. Да се работи с него е удоволствие. Той умее да намира слабостите във всеки играч и се опитва да им помогне да се развият. А именно това те прави завършен футболист. Той ми помогна много да израсна и като човек и като професионалист", заяви Гризман.